Το Έργο EDEN
Ορεινή Λάρνακας
Πιτσιλιά
Πόλη Χρυσοχούς
Καλοπαναγιώτης
Κάτω Πύργος
Βουνί Παναγιάς
Αγρός
Τρόοδος
Ενημερωτικά Φυλλάδια
:: Ενημερωτικό Φυλλάδιο (Ελληνικά)
:: Ενημερωτικό Φυλλάδιο (Γερμανικά)
Υφυπουργείο Τουρισμού
Επικοινωνία



Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση το Πρόγραμμα Επιδότησης EDEN 2017 – GRO/SME/17/C/095.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:
CMP Polymedia Ltd.

© Υφυπουργείο Τουρισμού, 2019

 

Πόλη Χρυσοχούς

Νικητής Προορισμός 2013 στην κατηγορία «Προσβάσιμος Τουρισμός»

Κτισμένη βορειοδυτικά της Κύπρου, κοντά στη χερσόνησο του Ακάμα, με τα ξακουστά λουτρά της Αφροδίτης, βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης της Πάφου περίπου 30 λεπτά από την πόλη και 45 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου και περίπου 2 ώρες μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η Πόλη Χρυσοχούς είναι η ιδανικός προορισμός διακοπών για αυτούς που ψάχνουν την αυθεντικότητα και εκτιμούν την ηρεμία, σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον που αποτελείται από λόφους, πράσινες κοιλάδες, βαθιές γαλάζιες θάλασσες με κρυστάλλινα νερά, γλυκό κλίμα με ήπιους χειμώνες και άφθονη λιακάδα σχεδόν ολόχρονα.

Θεωρείται εξαιρετική τοποθεσία όχι μόνο για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για αυτούς που τους αρέσουν οι δραστήριες διακοπές με ποδηλασία, ιππασία, γκολφ και αναρίθμητα μονοπάτια της φύσης στη διάθεσή σας.

Η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς έχει μια αξιοσημείωτη ιστορική πορεία που μετράει 3000 χρόνια. Στην αρχαιότητα, η Πόλη ήταν γνωστή ως Μάριον και ήταν μια από τις πόλεις βασίλεια που ίδρυσαν οι Μυκηναίοι όταν ήρθαν στο νησί. Κατά την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο το Μάριον ονομάστηκε Αρσινόη.

Μια επίσκεψη στο τοπικό αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο μπορεί κάποιος να δει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα από τον αρχαίο Μάριον – Αρσινόη. Για τους λάτρεις της Βυζαντινής τέχνης η εκκλησία του Αγίου Ανδρόνικου κοντά στην πλατεία της Πόλης έχει στο εσωτερικό της υπέροχες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Όταν η Κύπρος ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η εκκλησία μεταμορφώθηκε σε τζαμί και ξαναέγινε εκκλησία μετά το 1974.

Ακόμα μια αξιοσημείωτη εκκλησία είναι αυτή της Αγίας Κυριακής – μια μικρή μονόκλιτη 18ου αιώνα παραδοσιακή εκκλησία. Η Πόλη έχει κάποια υπέροχα παραδείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Μια βόλτα στο κέντρο της Πόλης και θα δείτε κτίρια και κλασσικού τύπου αλλά και οθωμανικής αρχιτεκτονικής με τα όμορφα μικρά ξύλινα μπαλκονάκια, όπως επίσης και πετρόχτιστα κτίρια τα οποία περιβάλλουν την πεζοδρομημένη περιοχή της Πόλης. Εκεί θα βρείτε πολλά μικρά καφέ, εστιατόρια και μπαρ τα οποία σφύζουν από ζωή από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Όσον αφορά τους διάφορους χώρους διαμονής, η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς διαθέτει όλα τα είδη από ξενοδοχεία και τουριστικά διαμερίσματα καθώς επίσης και αγροτουριστικά καταλύματα. Η Πόλη διαθέτει επίσης και γραφείο τουριστικής πληροφόρησης, τράπεζες, περιφερειακό νοσοκομείο, φαρμακεία και άλλα μαγαζιά.

Περισσότερες Πληροφορίες:

 

Επισκεφθείτε τις πιο κάτω Συνδέσεις για το ταξίδι σας στην Κύπρο.

Υφυπουργείο Τουρισμού
Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού και ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζεστε για να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι στην Κύπρο.

Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου
Ο επίσημος σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων και οργανωτών εκδρομών που ρυθμίζονται από τον ΚΟΤ και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού και επιλέξτε ένα όμορφο αγροτουριστικό προορισμό για τις διακοπές σας στην Κύπρο.