Το Έργο
Διαδρομές EDEN
Διαδρομές EDEN 1
Διαδρομές EDEN 2
Διαδρομές EDEN 3
Ιστοσελίδα EDEN ΕΕ
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού
ΕπικοινωνίαΤο έργο «Προώθηση των Ευρωπαϊκών Προορισμών Αριστείας EDEN και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού» (Promotion of the EDEN Destinations and Awareness Raising) υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 71/G/ENT/CIP/13/B/N03S10 – Grant Programme 2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:
CMP Polymedia Ltd.

© Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, 2014

 
Διαδρομή EDEN 3: Κάτω Πύργος – Πόλις – Λατσί – Λουτρά της Αφροδίτης

H αύρα της θάλασσας!

Η Διαδρομή 3 ξεκινάει από το βραβευμένο χωριό Κάτω Πύργος, «Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός Αριστείας στον Βιώσιμο Τουρισμό με βάση το Υδάτινο Στοιχείο 2010» στο πλαίσιο του προγράμματος EDEN – Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας. Το χωριό είναι πλούσιο σε ιστορία και σε φυσικό πλούτο. Ο Μεσαιωνικός Πύργος (Παρατηρητήριο) είναι ένα μέρος που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα της περιοχής. Ιδανικός προορισμός για κολύμπι καθώς η περιοχή φημίζεται για τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της. Επόμενος σταθμός είναι το θέρετρο Πόλις, γνωστό και ως Πόλις Χρυσοχούς, η οποία έχει βραβευθεί με τον τίτλο «Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός Αριστείας στον Προσβάσιμο Τουρισμό 2013». Η Διαδρομή 3 προσφέρεται ειδικά για τους λάτρεις της θάλασσας καθώς από τα περισσότερα σημεία περιήγησης προβάλλει η καταγάλανη θάλασσα. Το γραφικό λιμανάκι Λατσί ή Λακκί, προσφέρεται για παραδοσιακούς ψαρομεζέδες και άλλα κυπριακά εδέσματα. Ανεπιφύλακτα συστήνεται μια επίσκεψη στο χώρο Λουτρά της Αφροδίτης, μια περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, όπου σύμφωνα με την παράδοση η μυθική θεά του Αφροδίτη έκανε το λουτρό της στο φυσικό σπήλαιο που υπάρχει εκεί. Η Διαδρομή 3 τερματίζει με μια επίσκεψη στην χερσόνησο του Ακάμα, περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, απρόσβλητη από τις επιδράσεις της ανάπτυξης, με πληθώρα ενδημικών φυτών.

Επισκεφθείτε τις πιο κάτω Συνδέσεις για πληροφορίες για το ταξίδι σας και τουρισμό στη Κύπρο.

Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ)
Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Κύπρου.
Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Οργανισμού για λεπτομερείς πληροφορίες για το τουρισμό της Κύπρου.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο "Φύση 2000"
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων.

Χάρτες Περιοχών του Δικτύου "ΦΥΣΗ 2000"
Οι περιοχές περιοχές προστασίας του Δικτύου "ΦΥΣΗ 2000" στην Κύπρο.

Ιστοσελίδα για το Πρόγραμμα LIFE - Φύση στην Κύπρο
Το πρόγραμμα για την προστασία και διαχείριση των περιοχών NATURA στην Κύπρο.

Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου
Ο επίσημος σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων και οργανωτών εκδρομών που ρυθμίζονται από τον ΚΟΤ και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.