Το Έργο
Διαδρομές EDEN
Διαδρομές EDEN 1
Διαδρομές EDEN 2
Διαδρομές EDEN 3
Ιστοσελίδα EDEN ΕΕ
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού
ΕπικοινωνίαΤο έργο «Προώθηση των Ευρωπαϊκών Προορισμών Αριστείας EDEN και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού» (Promotion of the EDEN Destinations and Awareness Raising) υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 71/G/ENT/CIP/13/B/N03S10 – Grant Programme 2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:
CMP Polymedia Ltd.

© Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, 2014

 
Διαδρομή EDEN 1: Αγρός – Τροόδος – Καλοπαναγιώτης

H μαγεία του βουνού και της ενδοχώρας!

Η Διαδρομή EDEN 1 περιλαμβάνει μια περιοχή πλούσια σε οικολογική, ιστορική, αρχαιολογική, πολιτιστική και επιστημονική αξία και αποκαλύπτει στον επισκέπτη την απαράμιλλη ορεινή ομορφιά της Κύπρου. Προτεινόμενη εκκίνηση είναι ο Αγρός, ο οποίος έχει βραβευτεί με τον τίτλο «Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός Αριστείας στην Άυλη Κληρονομιά 2008». Οι φυσιολάτρες θα μείνουν ευχαριστημένοι από την περιοχή καθώς υπάρχουν τρία φυσικά μονοπάτια για να εξερευνήσουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βυζαντινής αρχιτεκτονικής παρουσιάζουν οι εκκλησίες, πολλές από τις οποίες χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα. Η διαδρομή συνεχίζεται με ανάβαση στην οροσειρά Τροόδους απολαμβάνοντας το φυσικό δασικό τοπίο. Η Πλατεία Τροόδους βρίσκεται σε υψόμετρο 1,725 μέτρων και αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς πόλους έλξης της περιοχής. Ολόκληρο το σύμπλεγμα των ορεινών χωριών Τροόδους αναδείχτηκε το 2007 Νικητής Προορισμός στο πλαίσιο του προγράμματος EDEN – Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας, με θέμα «Καλύτερος Αναδυόμενος Ευρωπαϊκός Αγροτουριστικός Προορισμός Αριστείας». Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί τα γραφικά χωριά και θέρετρα της περιοχής καθώς επίσης και κάποιον από τους πολλούς εκδρομικούς χώρους που υπάρχουν. Η περιοχή του Τροόδους είναι γνωστή επίσης για το ποδηλατικό δίκτυο που διαθέτει καθώς και για τους «Δρόμους του κρασιού». Η Διαδρομή καταλήγει στον Καλοπαναγιώτη, ο οποίος φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την αναπαλαίωση των περισσότερων οικημάτων του. Ο Καλοπαναγιώτης έχει βραβευτεί ως «Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός Αριστείας για την Ανάπλαση Χώρων – Περιοχών 2011».

 

Επισκεφθείτε τις πιο κάτω Συνδέσεις για πληροφορίες για το ταξίδι σας και τουρισμό στη Κύπρο.

Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ)
Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Κύπρου.
Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Οργανισμού για λεπτομερείς πληροφορίες για το τουρισμό της Κύπρου.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο "Φύση 2000"
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων.

Χάρτες Περιοχών του Δικτύου "ΦΥΣΗ 2000"
Οι περιοχές περιοχές προστασίας του Δικτύου "ΦΥΣΗ 2000" στην Κύπρο.

Ιστοσελίδα για το Πρόγραμμα LIFE - Φύση στην Κύπρο
Το πρόγραμμα για την προστασία και διαχείριση των περιοχών NATURA στην Κύπρο.

Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου
Ο επίσημος σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων και οργανωτών εκδρομών που ρυθμίζονται από τον ΚΟΤ και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.